17.mai: Etappe 11, Firenze – Bagno di Romagna

Den tøffeste dagen i Appenninene tar for seg fire kategoriserte stigninger over 161 km. Mellom Passo della Consuma, Passo della Calla, Passo del Carnaio og Monte Fumaiolo finnes det...

Den tøffeste dagen i Appenninene tar for seg fire kategoriserte stigninger over 161 km.

Mellom Passo della Consuma, Passo della Calla, Passo del Carnaio og Monte Fumaiolo finnes det ingen flate kilometer overhode. Dette blir en fest for de spesialiserte klatrerne og de fryktløse utforkjørerne.

Dagen starter i hjembyen til Gino Bartali, Ponte a Ema. Og med 62 kategoriserte kilometer klatring på menyen, blir dette en verdig hyllest av den beinharde Giro- og Tour-vinneren fra Toscana.

Allerede etter 15 km kommer feltet til Pontassieve, bunnen av Passo della Consuma, en 2.kategoristigning på 15 km, med 5% i snitt og partier på 10%. Consuma-stigningen ble klatret fra motsatt side i 2013 da Stefano Pirazzi gikk først over.

Med sine 16 km på 5.3% i snitt er Passo della Calla også en lang og stødig klatring. En 30 km lang utforkjøring til Santa Sofia venter på andre siden av toppen, men her er det lite hvile å hente.

Passo del Carnaio står nemlig for tur. 3.kategorien er 11.4 km lang og veksler mellom 2-11%. Etter en kort og rask utforkjøring stiger det umiddelbart opp mot 2.kateogiren Monte Fumaiolo. Dette seige monsteret er 21 km langt, med beskjedne 4% i stigningsgrad. Men de siste 3km biter godt fra seg, med 8.5% i snitt og makspartier på 12%.

Toppen av Monte Fumaiolo ligger på 1347 meter og 25 km fra mål. Rytterne skal ned nesten 1000 meter før vinneren kåres. Utforkjøringen vil være perfekt terreng for en begavet og fryktløs rytter som Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) til å angripe.

Halvveis nede ved Passo dell’Incisa, begynner veien å peke oppover i et par kilometer, før veien går helt ned til mål. De siste 3 km er flate.

T11_S04_Fumaiolo_web T11_S03_Carnaio_web T11_BagnoRomagna_ukm_web T11_BagnoRomagna_plan_web T11_BagnoRomagna_ARR_web

KATEGORIER
Giro d'Italia

RELATERTE INNLEGG