16.mai: Etappe 10, Foligno – Montefalco

Denne 39.8 km lange tempoetappen blir en kritisk dag i kampen om rosa. Etter kraftanstrengelsene på Blockhaus må favorittene bruke hviledagen godt. Etappe 10 er nemlig den første av totalt...

Denne 39.8 km lange tempoetappen blir en kritisk dag i kampen om rosa.

Etter kraftanstrengelsene på Blockhaus må favorittene bruke hviledagen godt. Etappe 10 er nemlig den første av totalt to tempoetapper i årets Giro. Terrenget er først flatt, så humpete og teknisk, og til slutt slakt opp til mål på de siste kilometerne.

Den første delen av løypen er imidlertid for spesialistene: Det går rimelig flatt og rett frem til første mellomtid i Bevagna. Herfra peker veien slakt oppover rundt 4-5% til Madonna delle Grazie, hvor en rask og svingete utforkjøring bringer rytterne over til San Marco.

Etter andre mellomtid i Bastardo flater det ut, før den siste stigningen mot mål i Montefalco. De siste 5km stiger rundt 3%.

Dette er dagen der ryttere som Geraint Thomas (Team Sky), Bob Jungels (Quick-Step) og Tejay van Garderen (BMC) kan hente tid på de rene klatrerne før de store fjellene kommer. Profilen passer også perfekt for Tom Dumoulin (Team Sunweb) som vant en likende tempo i fjorårets Tour de France.

T10_Montefalco_ukm_web-1 T10_Montefalco_plan_web T04_Praia AM_ARR

KATEGORIER
Giro d'Italia

RELATERTE INNLEGG