5. mai: Etappe 1, Alghero – Olbia

En småkupert, 206 km lang etappe for spurterne åpner det rosa jubileumsballet. Langs den nordre kyststripen av Sardinia, møter feltet på en lang rekke korte, men tidvis bratte klatringer....

En småkupert, 206 km lang etappe for spurterne åpner det rosa jubileumsballet.

Langs den nordre kyststripen av Sardinia, møter feltet på en lang rekke korte, men tidvis bratte klatringer. To av totalt tre kategoriserte stigninger kommer i første halvdel av etappen.

Den siste ved San Pantaleo er tegnet inn 20km fra mål, 5 km lang og har partier på 8%. Dette kan være rampen angriperne trenger for å riste av seg spurterne. Mario Cipollini var en av rytterne som ble kjørt av i denne bakken tilbake i 2007.

Inn mot mål i Olbia er terrenget lettkupert, men ikke mer enn at spurtlagene bør ha gode muligheter til å kjøre inn eventuelle brudd.

Fem krappe svinger, en slak stigning og litt brostein betegner de avsluttende kilometerne. En sedvanlig finale molto caotica ligger dermed i kortene og bare de best organiserte opptrekkene vil kunne holde sin spurter gunstig posisjonert gjennom stormen. Vinneren belønnes med årets første maglia rosa.

André Greipel har vunnet etapper i sine elleve siste Grand Tours. På åpningsetappen har Lotto-Soudal-rytteren en unik mulighet til å ta sin første ledertrøye i et treukersritt siden Vuelta a España 2009.

T04_Praia AM_ARR

xkhj4uL

T01_S03_SanPantaleo_web T01_Olbia_ukm_web-1

KATEGORIER
AktueltGiro d'Italia

RELATERTE INNLEGG